Beeld en Geluid op zondag: Talkshow – Aether Live

De makers van het tijdschrift Aether nodigen hun abonnees en andere geïnteresseerden uit om door te praten over onderwerpen uit hun kwartaalblad, in een talkshow over de mediawereld van vroeger en nu.

Locatie: Instituut voor Beeld en Geluid
Datum: Zondag 23 april 10.30 – 12.00 uur
Bestel hier kaartjes (à € 7,50) voor deze lezing.

Gastcolumnist is journalist en programmamaker Koos Postema, die zich uitspreekt over de huidige gevaren en kansen voor het publieke omroepbestel. Cultuurwetenschapper Grietje Hoogland gaat in op het succes van het televisiespektakel The Passion, dat met duizenden bezoekers, ruim drie miljoen kijkers en navolging in de Verenigde Staten inmiddels een traditie genoemd mag worden. Wat verklaart het grote succes van deze moderne vertelling van het leven van Jezus? Wat spreekt mensen zo aan? Deze vraag wordt beantwoord door te kijken naar zowel de vormgeving van The Passion als de verzonden tweets tijdens het televisie-evenement.

Jan Jaap Kassies was (tot de sluiting in 2013) collectiespecialist bij de Omroepmuziekbibliotheek, waar een start is gemaakt met de digitalisering van de enorme collectie bladmuziek. Hier stuitte men op onverwachte pareltjes, zoals het uitvoeringsmateriaal van een onbekende musical van Toon Hermans uit 1952 dat onlangs werd ontdekt. Tijdens Aether Live vertelt Kassies over wat de bladmuziekcollectie van de omroep uniek maakt en over andere vondsten in de grootste collectie op dit gebied in ons land.